This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for brother_till needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Soms is het angstaanjagend intens. De muziek van Mathijs van Til laveert tussen maniakele hiphopbeats en industriële noise, maar kan ook bijna ambient-achtig verstild zijn. De teksten en zang van zijn broer Peter van Til gaan over hedonisme, vervreemding en religie. Zijn video’s laten ondertussen high-tech visuals in harde kleuren zien, gecombineerd met donkere, vaak eeuwenoude prenten.

Concept
BrotherTill is een samensmelting van spoken word, elektronische muziek en visual-art. Al jaren werken de twee broers samen in de performance kunsten. Een concert? Een performance? Een voorstelling met video? Of alles samen? Het duo heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met intense multimediale, behoorlijk vervreemdende en soms absurdistische concepten waar muziek, spoken word, video en performance art samengaan. Het concept van de broers van Til prikkelt, bijt en schuurt, spreekt de zintuigen op meerdere lagen diepgaand aan en is spectaculair kleurrijk en beeldend.

Wereldbeeld
Kortom, BrotherTill staat dus niet voor 1 vaste vorm, wel hanteren ze één richtpunt. Het ideaal van een beter leven in een rechtvaardiger wereld. Utopie? De broers laten zien dat je kan en mag dromen over ‘het’ alternatief. Ze dromen over een wereld die nu nog buiten het blikveld ligt, maar geen onhaalbare werkelijkheid hoeft ze zijn. Bovendien maakt de droom de misstanden in deze wereld zichtbaar. Mathijs en Peter van Til proberen op een artistieke manier hun wereldbeeld en toekomstvisie helder neer te zetten en daarmee alvast inhoud te geven aan de ‘Nieuwe Wereld’.