Album: Ons Perspekief

Het samenwerkingsalbum ‘Ons Perspektief’ is een smeltkroes van Zuid-Afrikaanse rap – ‘rymklets’ -, spoken word, ambient soundscapes, Kaapse folk en diepe hiphop beats. Ontstaan vanuit een internationaal en interdisciplinair project van het Zwolse kunstenaarsduo BrotherTill en diverse Zuid-Afrikaanse ‘rymkletsers’. Opgenomen in en rondom de wijken van Kaapstad, door de producer/composer van BrotherTill – Mathijs van Til.

13 November werd het album gereleased met een multimediaal live-event in de kleine zaal: een concert met daarin appearances van o.a. rymkletsers ‘HemelBesem’ en ‘Die Hooflig’ de Zwolse artiesten NESS en Roots Rising en met Willem van der Krabben (o.a. Jett Rebel) op drums. Daarnaast is er de vertoning van de ‘making-of’ documentaire, die het verhaal achter het project openbaart. “We zoeken naar de diversiteit die niet versplintert maar omarmt.“ Met het project ‘Ons Perspektief’ wordt er een nieuwe, internationale dimensie toegevoegd aan het karakter van hiphopstad Zwolle. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Gemeente Zwolle’ en ‘Hedon Productiehuis’.

Arrangements/Production:                                  Mathijs van Til

Mixing:                                                                      Rogier Grosman

Mastering:                                                                Pieter de Wagter (EQuuS Mastering)

Drums (Dode Hoek & Voetsekkieweg)              Jeroen van Santen

Bass (Dode Hoek & Voetsekkieweg)                  Erik Rademakers

Guitar (Dode Hoek)                                                Pim Kokkeler

Guitar (Voetsekkieweg)                                        Bas Schouten

Percussion (Ons Perspektief)                              Joost Visser

 

  1. Ek Hoor die Son – Die Hooflig
  2. Jongens Oppad – Breimasjien & Jahlogo (Broederbond)
  3. Dode Hoek – Tribal Echo
  4. Tyd Mors – Jodas
  5. Marsjeer – Yoma
  6. Pterodactyls – HemelBesem
  7. Onbeweeglijk – Oxijin
  8. Voetsekkieweg Blues – Churchil Naude
  9. Perspektief – Stef Bos & HemelBesem

Artwork: Tom Jager
Mede mogelijk gemaakt door: Sena Productiefonds, Gemeente Zwolle
Met dank aan:  Stichting BrotherTill, Riku Latti, Jackie Latti, Deniel T. Barry, Simon Witbooi, Claudia Witbooi, Besembos en Rochelle Fourie

Performance: Ons Perspekief

Ons Perspektief is een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rymklets (rap) en spoken word in het Nederlands. In een smeltkroes van perspectieven zoekt het Nederlandse duo BrotherTill samen met de Zuid-Afrikaanse rymkletser Lee-Ursus Alexander naar een universeel ijkpunt. Ze vinden het antwoord in de diversiteit die niet versplintert, maar omarmt. BrotherTill en Die Hooflig benoemen de verschillen zonder onderscheid te maken en behandelen kwetsbare onderwerpen op een manier die niet dwingt, maar poëtisch verkent en bezingt.